1209 sokak No:28 Okçular Ortaca MuÄŸla Türkiye
Tel: +90 546 934 9798

Ozon


Ozon üç oksijen atomundan (O3) oluÅŸan bir kimyasal bileÅŸiktir. Ä°ki atomlu normal atmosferik oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan bir ÅŸeklidir.
Atmosferde yüksek enerjiye sahip güneÅŸ ışınlarının normal oksijen moleküllerine(O2) çarpmasıyla ortaya çıkan oksijen atomlarının (O) diÄŸer oksijen molekülleriyle (O2) birleÅŸmesi sonucu meydana gelir. Azot, oksijen ve karbondioksit gibi temel gazlara göre oldukça düÅŸük oranda bulunur.
Atmosferin üst katmanlarında yer alan ozon, iklimi etkiler ve yeryüzündeki canlıların korunmasında önemli rol oynar. Gökyüzünü mavi renkte görmemizi saÄŸlar. Dünyayı güneÅŸten gelen morötesi radyasyona karşı korur. Havanın temizlenmesinde çok önemli bir rol oynar.
Ozon gazı, tıpta hastalıkların tedavisinde 100 yıldan fazla zamandır yaygın bir ÅŸekilde kullanılmaktadır. Aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileÅŸtirici tedavilere ozon terapi denilmektedir. Oksijen baÄŸlama yeteneÄŸi çok yüksek olan ozon gazının vücuda nüfuz etmesiyle birlikte sorunlu bölgenin oksijen seviyeleri artar. Bölgesel kan dolaşımını arttıran ozon, kan, lenf ve deri hücrelerine nüfuz ederek, dokuların iyileÅŸmesini ve kendini yenilemesini hızlandırır. Bakteri öldürücü (bactericidal), mantar öldürücü (fungicidal) ve virüs çoÄŸalmasını önleyici (virostatic) özellikleri ile enfekte olmuÅŸ yaraların dezenfeksiyonunda ve tedavisinde çok etkilidir.
Çevre dostu olan ozon, immun sistemi güçlendirici, kan dolaşımının arttırıcı, yeni hücre yapımını saÄŸlayıcı, detoks, antimikrobik, aÄŸrı giderici, antikanserojen ve antiinflamatuvar etkileriyle tedavi saÄŸlayarak yaÅŸam kalitesini arttırır, kendini iyi hissetmeyi saÄŸlar. Genel olarak cilt ve saç hastalıklarında, kozmetikte, göz hastalıklarında, kadın hastalıklarında, kalp ve solunum sistemi hastalıklarında, allerjik ve immün sistem hastalıklarında, kemoterapi komplikasyonlarının giderilmesinde, kronik yorgunlukta ayrıca doping etkisiyle sporcularda kullanılmaktadır.
BaÅŸta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan ozon terapisi son yıllarda tercih edilen tıbbi uygulamaların başında yer almaktadır. Ülkemizde de son yıllarda ozon terapi uygulamaları yaygınlaÅŸmıştır.
Ozon kan yoluyla, kas içine, cilt altına, torbalama sistemi ile rektal (makat) ve vajinal yolla, eklem ve kitle içi ve çevresine, kupa veya ozon sauna ile cilde, saçlı deriye yapılan uygulamalar ile birçok hastalıkta ve saÄŸlığı korumak amacıyla kullanılmaktadır.
SAÇ OZONLAMA
KIRIK TAMÄ°RÄ°NDE
RENKLERÄ° TAMAMLAMADA
PÄ°GMENT TAMAMLAYARAK BEYAZLARI YOK ETMEDE
GÜÇSÜZ SAÇLARI VE KÖKLERÄ° GÜÇLENDÄ°RMEDE
ERKEK VE KADIN TÄ°PÄ° SAÇ DÖKÜLMESÄ°NÄ° ÖNLEMEDE
KEPEKLENME VE SEBOREÄ°K DERMATÄ°TÄ° GÄ°DERMEDE
OZON KABÄ°N
Zayıflamada
Virüslerin sebep olduÄŸu hastalıklarda, uçukta, zonada
Dolaşım bozukluklarında
Kronik yorgunlukta
Cilt kırışıklıklarını giderilmesinde ve cildin yenilenmesinde
Sellülitte
Varis yarasında ( venöz ülser )
Telanjektazi (kılcal damarların geniÅŸleyerek veya çatlayarak görünür hale gelmesi )
Cilt enfeksiyonlarında, zor iyileşen yaraların tedavisinde
Skleroderma gibi deriyi kalınlaştıran kollajen doku hastalıklarında
Dekübit ülserlerinde, diyabetik ayak tedavisinde
Yanık tedavisinde
Akne, sedef, vitiligo gibi cilt lezyolarının tedavisinde
Ciltteki piÅŸik ve tahriÅŸlerin giderilmesinde
Arı, sivrisinek, böcek sokmalarında
Dirençli cilt ve tırnak mantarları tedavisinde
Allerjik ciltlerde ( egzema, kurdeÅŸen vs )
Yanık ve operasyon yara, kesik ve skar-keloid tedavisinde
Ter ve vücut kokusunu giderilmesinde
​
OZON TERAPÄ°NÄ°N UYGULANMAMASI GEREKEN DURUMLAR
​
Ozonun uygulanmasının sakıncalı olduğu hastalıklar son derecede sınırlıdır.
* İleri derecede kansızlık ve kanla ilgili bazı kalıtsal hastalıkları (kanama pıhtılaşma hastalıkları) olan hastalara uygulama yapılmaz.
*Alyuvarlarda bir enzim(GL–6-F Dehidrogena) eksikliÄŸinde(FAVÄ°ZM)
*Aşırı alkol kullananlarda
*Hipertirioidi (tiroid bezi aşırı çalışanlarda)
*İleri derecede kansızlık ve kanama-pıhtılaşma rahatsızlığı olanlarda
*Kronik ve tekrarlayıcı pankreas bezi iltihaplarında (pankreatit)
*Yeni geliÅŸmiÅŸ kalp enfarktüsü ve beyin kanamalarında
*Ozona karşı alerjisi veya intoleransı (tahammülsüzlüÄŸü) olanlarda